Sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 1 paradicsom
- 3 közepes, nyers krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 150–200 g reszelt sajt
- 6 evőkanál tejföl (kb. 1 kisebb doboz)
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tál aljára fektetjük.
A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a húsra szórjuk.
A paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, majd a krumplirétegre tesszük. Ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel.
A tetejére eloszlatjuk a tejfölt, végül rászórjuk a reszelt sajtot.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül, a krumpli pedig átpuhul (kb. 35–45 perc).
Megjegyzés:
A csirkemell alá nem szükséges semmilyen zsiradék – a hús és a tejföl elég szaftot ad az ételnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










