Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-tejfölös rakott csirkemell recept

Sajtos-tejfölös rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 1 nagy csirkemell
    • 1 paradicsom
    • 3 közepes, nyers krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint ételízesítő
    • 150–200 g reszelt sajt
    • 6 evőkanál tejföl (kb. 1 kisebb doboz)

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tál aljára fektetjük.

    A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a húsra szórjuk.

    A paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, majd a krumplirétegre tesszük. Ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel.

    A tetejére eloszlatjuk a tejfölt, végül rászórjuk a reszelt sajtot.

    Előmelegített, 180 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül, a krumpli pedig átpuhul (kb. 35–45 perc).

    Megjegyzés:

    A csirkemell alá nem szükséges semmilyen zsiradék – a hús és a tejföl elég szaftot ad az ételnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek