Sajtos-tejfölös rakott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos-tejfölös rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell
  • 1 paradicsom
  • 3 közepes, nyers krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 150–200 g reszelt sajt
  • 6 evőkanál tejföl (kb. 1 kisebb doboz)

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tál aljára fektetjük.

A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a húsra szórjuk.

A paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk, majd a krumplirétegre tesszük. Ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel.

A tetejére eloszlatjuk a tejfölt, végül rászórjuk a reszelt sajtot.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül, a krumpli pedig átpuhul (kb. 35–45 perc).

Megjegyzés:

A csirkemell alá nem szükséges semmilyen zsiradék – a hús és a tejföl elég szaftot ad az ételnek.