Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns-almás csirkemell recept

Pikáns-almás csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 ek olívaolaj
    • 4 tk magos dijoni mustár
    • 4 tk pikáns dijoni mustár
    • 2 alma
    • 80 dkg csirkemell filé
    • 15 dkg lm reszelt sajt
    • 1 tk kakukkfű
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

    Elkészítés:

    A mustárokat elkeverem a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval, borssal, kakukkfűvel majd félre teszem.

    A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd kb. fél centi vastag szeletekre vágom.

    A felszeletelt csirkemellet alaposan összeforgatom az előzőleg kikevert mustáros szósszalm és egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatom.

    A csirkemell szeletkék tetejét beterítem a szeletekre vágott almával, megszórom a reszelt sajttal, majd alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perec alatt megsütöm (a sütési idő sütőnként változhat). Ha a hús átsült, leveszem az alufóliát és további 10 percre vissza dugom a sütőbe, hogy a teteje aranybarnára piruljon.

    Párolt rizzsel kínálom.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá