Pikáns-almás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pikáns-almás csirkemell

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 ek olívaolaj
  • 4 tk magos dijoni mustár
  • 4 tk pikáns dijoni mustár
  • 2 alma
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg lm reszelt sajt
  • 1 tk kakukkfű
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A mustárokat elkeverem a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval, borssal, kakukkfűvel majd félre teszem.

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd kb. fél centi vastag szeletekre vágom.

A felszeletelt csirkemellet alaposan összeforgatom az előzőleg kikevert mustáros szósszalm és egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatom.

A csirkemell szeletkék tetejét beterítem a szeletekre vágott almával, megszórom a reszelt sajttal, majd alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perec alatt megsütöm (a sütési idő sütőnként változhat). Ha a hús átsült, leveszem az alufóliát és további 10 percre vissza dugom a sütőbe, hogy a teteje aranybarnára piruljon.

Párolt rizzsel kínálom.

Jó étvágyat kívánok!