Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, parmezános carbonara csirke recept

Krémes, parmezános carbonara csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók

    • 1 nagyobb csirkemell
    • 250g bacon
    • 150g parmezán
    • 1 közepes fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • 4 ek liszt
    • 0,5 dl olíva olaj
    • só és bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle.

    A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst.

    Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.

    Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk a bacont. Ha a bacon már ropogós, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.

    Ekkor hozzáadjuk a főzőtejszínt, illetve visszatesszük a húsokat és összefőzzük.

    Ízesítjük, sóval, borssal, esetleg szerecsendióval. (A sóval vigyázzunk, mert a bacon is sós)

    Megszórjuk reszelt parmezánnal, majd tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá