Krémes, parmezános carbonara csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 250g bacon
  • 150g parmezán
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 ek liszt
  • 0,5 dl olíva olaj
  • só és bors

Elkészítése:

A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle.

A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst.

Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.

Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk a bacont. Ha a bacon már ropogós, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a főzőtejszínt, illetve visszatesszük a húsokat és összefőzzük.

Ízesítjük, sóval, borssal, esetleg szerecsendióval. (A sóval vigyázzunk, mert a bacon is sós)

Megszórjuk reszelt parmezánnal, majd tálaljuk.