Áfonyás csirketorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, és alaposan megszórjuk a grill- és piri-piri fűszerkeverékkel. Félretesszük, hogy a fűszerek kicsit átjárják a húst.
A tojásokat egy nagy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát (a zöldjével együtt), valamint az aszalt áfonyát. Alaposan összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.
Előveszünk egy kör alakú jénait. Az alját és oldalát bacon szeletekkel kibéleljük, úgy, hogy a szalonna túllógjon a forma peremén, hogy később vissza tudjuk hajtani.
Az első réteg a reszelt sajt fele lesz, amelyet egyenletesen eloszlatunk a bacon alapra. Erre ráöntjük a tojásos massza egyharmadát, majd szorosan egymás mellé helyezzük az előkészített csirkemell szeletek felét. Ezt újabb réteg tojásos massza követi, majd a maradék csirkemell, újból a massza. Az egészet reszelt sajttal zárjuk le.
A túllógó bacon szeleteket visszahajtjuk a tetejére.
A jénait 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 80 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, letakarhatjuk alufóliával. Miután megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kifordítjuk egy tálcára.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »