Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, és alaposan megszórjuk a grill- és piri-piri fűszerkeverékkel. Félretesszük, hogy a fűszerek kicsit átjárják a húst.
A tojásokat egy nagy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát (a zöldjével együtt), valamint az aszalt áfonyát. Alaposan összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.
Előveszünk egy kör alakú jénait. Az alját és oldalát bacon szeletekkel kibéleljük, úgy, hogy a szalonna túllógjon a forma peremén, hogy később vissza tudjuk hajtani.
Az első réteg a reszelt sajt fele lesz, amelyet egyenletesen eloszlatunk a bacon alapra. Erre ráöntjük a tojásos massza egyharmadát, majd szorosan egymás mellé helyezzük az előkészített csirkemell szeletek felét. Ezt újabb réteg tojásos massza követi, majd a maradék csirkemell, újból a massza. Az egészet reszelt sajttal zárjuk le.
A túllógó bacon szeleteket visszahajtjuk a tetejére.
A jénait 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 80 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, letakarhatjuk alufóliával. Miután megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kifordítjuk egy tálcára.
Szeletekre vágva tálaljuk.