Tepsis zöldséges csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db csirkecomb
- 50 dkg fagyasztott, vegyes zöldségkeverék
- só
- olaj
Mártáshoz:
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só, bors
Elkészítése:
A csirkecombokat sózzuk, belerakjuk a tepsibe. A zöldségkeveréket is beletesszük és egy kis olajjal meglocsoljuk, vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és puhulásig sütjük 200 fokon.
Amikor kész, levesszük az alufóliát és pirítjuk, amíg a víz el nem párolog alóla és a csirke is piros nem lesz.
Ezután ráöntjük a mártást és pirulásig sütjük, majd tálaljuk.
Mártás:
A margarinból, a lisztből só, bors és a tej hozzáadásával basamel mártást főzünk, amibe forrón belekeverjük a tejfölt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »