Mustáros-tejfölös sült csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 db alsó és felső csirkecomb
- 400 g tejföl
- 2 nagy ek mustár
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 5 dkg olvasztott vaj
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A combokat megmossuk, megtöröljük, majd az esetleges tollakat eltávolítjuk.
A tejfölbe belekeverjük az olvasztott vajat, mustárt, sót és borsot, majd a zúzott fokhagymát és az egészet jól összekeverjük.
A combokat egy tepsibe sorakoztatjuk és alaposan besózzuk és borsozzuk. A combok tetejére öntjük a tejfölös mártást és alufóliával lefedjük.
220 fokos sütőbe toljuk kb 1 órára. Ha a hús megpuhult, akkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk a sajttal és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a sajt rá nem pirul.
Ízlés szerint tálalhatjuk krumplipürével, zöldséges rizzsel, vagy másmilyen, ízlésünknek megfelelő körettel.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »