Mustáros-tejfölös sült csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 db alsó és felső csirkecomb
  • 400 g tejföl
  • 2 nagy ek mustár
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10-15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A combokat megmossuk, megtöröljük, majd az esetleges tollakat eltávolítjuk.

A tejfölbe belekeverjük az olvasztott vajat, mustárt, sót és borsot, majd a zúzott fokhagymát és az egészet jól összekeverjük.

A combokat egy tepsibe sorakoztatjuk és alaposan besózzuk és borsozzuk. A combok tetejére öntjük a tejfölös mártást és alufóliával lefedjük.

220 fokos sütőbe toljuk kb 1 órára. Ha a hús megpuhult, akkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk a sajttal és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a sajt rá nem pirul.

Ízlés szerint tálalhatjuk krumplipürével, zöldséges rizzsel, vagy másmilyen, ízlésünknek megfelelő körettel.