Csirkecombok káposztaágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- személyenként egy egész csirkecomb félbe vágva (vagy alsó, vagy felső csirkecomb, kinek mi)
- só, bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
Hozzávalók a káposzta ágyhoz:
- 50 dkg savanyú káposzta (ha nagyon adagot készítünk, akkor megemeljük ezt a mennyiséget)
- füstölt kolbász ízlés szerint
- egy db vöröshagyma
- 2 db alma (ez is lehet több)
- 2-3 evőkanál cukor
- sertészsír
- babérlevél, só, bors
Elkészítése:
Pácolás:
Pár evőkanálnyi étolajban elkeverjük a fűszereket, majd a combokat bedörzsöljük vele.
Állni hagyjuk, míg elkészítjük a káposztát.
A káposzta elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Felkarikázzuk a kolbászt, az almát tisztítjuk, cikkekre vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, beletesszük a cukrot és karamellizáljuk.
Hozzáadjuk a káposztát, kolbászt, almát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tehetünk még bele cukrot is és mehet bele a babérlevél.
Hőálló tál alját pici zsiradékkal kikenjük, beletesszük a káposztát majd a fűszeres combokat. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, lefedjük és egy órán át sütjük.
Ha letelt az időnk levesszük a tetőt és ropogósra pirítjuk a csirkecombokat.
Tippek:
A csirkecomb bedörzsölésénél is használhatunk zsírt, csak egy picit olvasszuk meg és úgy keverjük bele a fűszereket.
Jobb szeretem a sült húsokhoz a sertészsírt.