Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombok káposztaágyon recept

Csirkecombok káposztaágyon
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • személyenként egy egész csirkecomb félbe vágva (vagy alsó, vagy felső csirkecomb, kinek mi)
    • só, bors
    • őrölt kömény
    • pirospaprika
    • olaj

    Hozzávalók a káposzta ágyhoz:

    • 50 dkg savanyú káposzta (ha nagyon adagot készítünk, akkor megemeljük ezt a mennyiséget)
    • füstölt kolbász ízlés szerint
    • egy db vöröshagyma
    • 2 db alma (ez is lehet több)
    • 2-3 evőkanál cukor
    • sertészsír
    • babérlevél, só, bors

    Elkészítése:

    Pácolás:

    Pár evőkanálnyi étolajban elkeverjük a fűszereket, majd a combokat bedörzsöljük vele.

    Állni hagyjuk, míg elkészítjük a káposztát.

    A káposzta elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Felkarikázzuk a kolbászt, az almát tisztítjuk, cikkekre vágjuk.

    Az apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, beletesszük a cukrot és karamellizáljuk.

    Hozzáadjuk a káposztát, kolbászt, almát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tehetünk még bele cukrot is és mehet bele a babérlevél.

    Hőálló tál alját pici zsiradékkal kikenjük, beletesszük a káposztát majd a fűszeres combokat. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, lefedjük és egy órán át sütjük.

    Ha letelt az időnk levesszük a tetőt és ropogósra pirítjuk a csirkecombokat.

    Tippek:

    A csirkecomb bedörzsölésénél is használhatunk zsírt, csak egy picit olvasszuk meg és úgy keverjük bele a fűszereket.

    Jobb szeretem a sült húsokhoz a sertészsírt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá