Csirkecombok káposztaágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- személyenként egy egész csirkecomb félbe vágva (vagy alsó, vagy felső csirkecomb, kinek mi)
- só, bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
Hozzávalók a káposzta ágyhoz:
- 50 dkg savanyú káposzta (ha nagyon adagot készítünk, akkor megemeljük ezt a mennyiséget)
- füstölt kolbász ízlés szerint
- egy db vöröshagyma
- 2 db alma (ez is lehet több)
- 2-3 evőkanál cukor
- sertészsír
- babérlevél, só, bors
Elkészítése:
Pácolás:
Pár evőkanálnyi étolajban elkeverjük a fűszereket, majd a combokat bedörzsöljük vele.
Állni hagyjuk, míg elkészítjük a káposztát.
A káposzta elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Felkarikázzuk a kolbászt, az almát tisztítjuk, cikkekre vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, beletesszük a cukrot és karamellizáljuk.
Hozzáadjuk a káposztát, kolbászt, almát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tehetünk még bele cukrot is és mehet bele a babérlevél.
Hőálló tál alját pici zsiradékkal kikenjük, beletesszük a káposztát majd a fűszeres combokat. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, lefedjük és egy órán át sütjük.
Ha letelt az időnk levesszük a tetőt és ropogósra pirítjuk a csirkecombokat.
Tippek:
A csirkecomb bedörzsölésénél is használhatunk zsírt, csak egy picit olvasszuk meg és úgy keverjük bele a fűszereket.
Jobb szeretem a sült húsokhoz a sertészsírt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »