Csirkecombok káposztaágyon

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • személyenként egy egész csirkecomb félbe vágva (vagy alsó, vagy felső csirkecomb, kinek mi)
  • só, bors
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • olaj

Hozzávalók a káposzta ágyhoz:

  • 50 dkg savanyú káposzta (ha nagyon adagot készítünk, akkor megemeljük ezt a mennyiséget)
  • füstölt kolbász ízlés szerint
  • egy db vöröshagyma
  • 2 db alma (ez is lehet több)
  • 2-3 evőkanál cukor
  • sertészsír
  • babérlevél, só, bors

Elkészítése:

Pácolás:

Pár evőkanálnyi étolajban elkeverjük a fűszereket, majd a combokat bedörzsöljük vele.

Állni hagyjuk, míg elkészítjük a káposztát.

A káposzta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Felkarikázzuk a kolbászt, az almát tisztítjuk, cikkekre vágjuk.

Az apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, beletesszük a cukrot és karamellizáljuk.

Hozzáadjuk a káposztát, kolbászt, almát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tehetünk még bele cukrot is és mehet bele a babérlevél.

Hőálló tál alját pici zsiradékkal kikenjük, beletesszük a káposztát majd a fűszeres combokat. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, lefedjük és egy órán át sütjük.

Ha letelt az időnk levesszük a tetőt és ropogósra pirítjuk a csirkecombokat.

Tippek:

A csirkecomb bedörzsölésénél is használhatunk zsírt, csak egy picit olvasszuk meg és úgy keverjük bele a fűszereket.

Jobb szeretem a sült húsokhoz a sertészsírt.