Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke pataki tálban recept

Csirke pataki tálban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke
    • őrölt bors
    • vegeta
    • őrölt kömény
    • majoránna
    • 2 babérlevél
    • 2-3 fej hagyma
    • 2-3 alma
    • 5-10 szem burgonya (mérettől függően)
    • 4-5 gerezd fokhagyma (mérettől függően)
    • 1 húsleves kocka
    • 1 bögre víz
    • olaj

    Elkészítése:
    Némi olajban kikeverünk sót, őrölt borsot,vegetát, őrölt köményt, majoránnát, majd jól bedörzsöljük a megtisztított csirkét mindenhol.
    5-10 szem burgonyát (mérettől függően), 2-3 fej hagymát, 2-3 almát megpucolunk, negyedeljük, cikkezzük. Az almát csak csumázzuk, cikkekre vágjuk. Mindezzel megtöltjük a jól beáztatott tál alját, ráfektetjük a csirkét, a maradék fűszeres olajat még rácsorgatjuk, dobunk mellé még 4-5 gerezd pucolt fokhagymát, 2 szem babérlevelet és mindezt nyakon öntjük, egy bögre forró vízben feloldott húsleveskockával. Mehet rá a tető, és kb 2 óra alatt maximális hőfokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá