Csirke pataki tálban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • őrölt bors
  • vegeta
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 2 babérlevél
  • 2-3 fej hagyma
  • 2-3 alma
  • 5-10 szem burgonya (mérettől függően)
  • 4-5 gerezd fokhagyma (mérettől függően)
  • 1 húsleves kocka
  • 1 bögre víz
  • olaj

Elkészítése:
Némi olajban kikeverünk sót, őrölt borsot,vegetát, őrölt köményt, majoránnát, majd jól bedörzsöljük a megtisztított csirkét mindenhol.
5-10 szem burgonyát (mérettől függően), 2-3 fej hagymát, 2-3 almát megpucolunk, negyedeljük, cikkezzük. Az almát csak csumázzuk, cikkekre vágjuk. Mindezzel megtöltjük a jól beáztatott tál alját, ráfektetjük a csirkét, a maradék fűszeres olajat még rácsorgatjuk, dobunk mellé még 4-5 gerezd pucolt fokhagymát, 2 szem babérlevelet és mindezt nyakon öntjük, egy bögre forró vízben feloldott húsleveskockával. Mehet rá a tető, és kb 2 óra alatt maximális hőfokon megsütjük.