Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaftos csirkemáj tésztával recept

Szaftos csirkemáj tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemáj
    • 150 g száraz tészta
    • 150 g zöldborsó
    • 4-5 db koktélparadicsom
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl zsíros tejszín
    • 1 csapott evőkanál finomliszt
    • 0,5 dl olívaolaj
    • 1 evőkanál füstölt paprika
    • 1 púpozott evőkanál majoránna (két tenyér között szétdörzsölve)
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 ág rozmaring
    • 2 db babérlevél
    • őrölt bors

     

    Előkészítése:

    A csirkemájat megtisztítjuk, eltávolítjuk az inakat és hártyákat, majd papírtörlővel szárazra itatjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, a koktélparadicsomot félbevágjuk.

    Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a babérlevelet. Hozzáadjuk a csirkemájat, a paradicsomot, a rozmaringot, a majoránnát és a füstölt paprikát. Közepes lángon, kevergetve 5 percig pirítjuk.

    Megszórjuk a májat a liszttel, majd felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 3–4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

    Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd közvetlenül a főzővízből, egy kevés lével együtt a tejszínes májraguhoz adjuk. Frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk, és alaposan összeforgatjuk.

    Tálalás

    Azonnal tálaljuk, frissen a legfinomabb, amikor a tészta magába szívja a selymes szaftot.

    Tipp

    Aki szereti a pikáns ízeket, tehet bele egy kevés csípős paprikát vagy chilipelyhet is. Tálaláskor egy kevés reszelt parmezán is jól illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek