Szaftos csirkemáj tésztával recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 150 g száraz tészta
- 150 g zöldborsó
- 4-5 db koktélparadicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl zsíros tejszín
- 1 csapott evőkanál finomliszt
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 púpozott evőkanál majoránna (két tenyér között szétdörzsölve)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ág rozmaring
- 2 db babérlevél
- só
- őrölt bors
Előkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, eltávolítjuk az inakat és hártyákat, majd papírtörlővel szárazra itatjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, a koktélparadicsomot félbevágjuk.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a babérlevelet. Hozzáadjuk a csirkemájat, a paradicsomot, a rozmaringot, a majoránnát és a füstölt paprikát. Közepes lángon, kevergetve 5 percig pirítjuk.
Megszórjuk a májat a liszttel, majd felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 3–4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd közvetlenül a főzővízből, egy kevés lével együtt a tejszínes májraguhoz adjuk. Frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk, és alaposan összeforgatjuk.
Tálalás
Azonnal tálaljuk, frissen a legfinomabb, amikor a tészta magába szívja a selymes szaftot.
Tipp
Aki szereti a pikáns ízeket, tehet bele egy kevés csípős paprikát vagy chilipelyhet is. Tálaláskor egy kevés reszelt parmezán is jól illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










