Szaftos csirkemáj tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Szaftos csirkemáj tésztával

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemáj
  • 150 g száraz tészta
  • 150 g zöldborsó
  • 4-5 db koktélparadicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 púpozott evőkanál majoránna (két tenyér között szétdörzsölve)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ág rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • őrölt bors

 

Előkészítése:

A csirkemájat megtisztítjuk, eltávolítjuk az inakat és hártyákat, majd papírtörlővel szárazra itatjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, a koktélparadicsomot félbevágjuk.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a babérlevelet. Hozzáadjuk a csirkemájat, a paradicsomot, a rozmaringot, a majoránnát és a füstölt paprikát. Közepes lángon, kevergetve 5 percig pirítjuk.

Megszórjuk a májat a liszttel, majd felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 3–4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd közvetlenül a főzővízből, egy kevés lével együtt a tejszínes májraguhoz adjuk. Frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk, és alaposan összeforgatjuk.

Tálalás

Azonnal tálaljuk, frissen a legfinomabb, amikor a tészta magába szívja a selymes szaftot.

Tipp

Aki szereti a pikáns ízeket, tehet bele egy kevés csípős paprikát vagy chilipelyhet is. Tálaláskor egy kevés reszelt parmezán is jól illik hozzá.