Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros csirkemáj recept

Magyaros csirkemáj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 3-4 fej vöröshagyma
    • 2 db tv paprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 2 ek liba vagy sertés zsír
    • 1 ek pirospaprika
    • őrölt fekete bors
    • majoránna

    Elkészítése:

    A májat megtisztítjuk (nehogy epe maradjon rajta). Felekre szedjük. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, paradicsomot és 8-10 percig pároljuk.

    Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. Erős lángon pirítsuk meg /kb 8-10 perc/. Ne főzzük! Folyadékot ne tegyünk rá!

    Megszórjuk a pirospaprikával, összerázzuk vele. Két-három perc után levesszük a tűzről. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá