Magyaros csirkemáj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 ek liba vagy sertés zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • majoránna

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk (nehogy epe maradjon rajta). Felekre szedjük. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, paradicsomot és 8-10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. Erős lángon pirítsuk meg /kb 8-10 perc/. Ne főzzük! Folyadékot ne tegyünk rá!

Megszórjuk a pirospaprikával, összerázzuk vele. Két-három perc után levesszük a tűzről. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!