Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csilis-citromos csirkemell párolt zöldséggel recept

Csilis-citromos csirkemell párolt zöldséggel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db csirkemell kifilézve
    • csili (ízlés szerint)
    • 1/2 citrom leve
    • őrölt színes bors
    • szerecsendió (el is hagyható)
    • 3 ek olívaolaj

    Párolt zöldség hozzávalói:

    • 1 db zsenge cukkini
    • 2 db sárgarépa
    • 2 db lila hagyma
    • 4-5 db nagyobb gomba
    • őrölt színes bors
    • 1 tk ételízesítő
    • 0,5 dl fehérbor
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A páchoz keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel, és a citromlével. (csilit attól függően tegyünk hozzá, hogy kevésbé csípősen, vagy csípősebben szeretjük)

    A csirkemellet szeleteljük fel, alaposan forgassuk bele a pácba, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

    Egy grillserpenyőbe melegítsük fel a fűszeres olajat, majd helyezzük bele a felszeletelt húst, és mindkét oldalát süssük pár perc alatt szép pirosra.

    Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

    A zöldségeket vékonyan szeleteljük fel.

    Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát és pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a szintén felszeletelt lila hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk tovább pár percig.

    Pár perc után, először adjuk hozzá a felszeletelt gombát, majd a cukkinit, és félig lefedve a serpenyőt pároljuk roppanósra a zöldségeket. (kb. 20 perc alatt roppanósra párolódnak a zöldségek)

    Tálaláskor helyezzük tányérra a sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a roppanósra párolt zöldségeket, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá