Csilis-citromos csirkemell párolt zöldséggel recept
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell kifilézve
- csili (ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- só
- őrölt színes bors
- szerecsendió (el is hagyható)
- 3 ek olívaolaj
Párolt zöldség hozzávalói:
- 1 db zsenge cukkini
- 2 db sárgarépa
- 2 db lila hagyma
- 4-5 db nagyobb gomba
- só
- őrölt színes bors
- 1 tk ételízesítő
- 0,5 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A páchoz keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel, és a citromlével. (csilit attól függően tegyünk hozzá, hogy kevésbé csípősen, vagy csípősebben szeretjük)
A csirkemellet szeleteljük fel, alaposan forgassuk bele a pácba, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
Egy grillserpenyőbe melegítsük fel a fűszeres olajat, majd helyezzük bele a felszeletelt húst, és mindkét oldalát süssük pár perc alatt szép pirosra.
Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.
A zöldségeket vékonyan szeleteljük fel.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a szintén felszeletelt lila hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk tovább pár percig.
Pár perc után, először adjuk hozzá a felszeletelt gombát, majd a cukkinit, és félig lefedve a serpenyőt pároljuk roppanósra a zöldségeket. (kb. 20 perc alatt roppanósra párolódnak a zöldségek)
Tálaláskor helyezzük tányérra a sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a roppanósra párolt zöldségeket, és úgy kínáljuk.