Csilis-citromos csirkemell párolt zöldséggel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell kifilézve
  • csili (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió (el is hagyható)
  • 3 ek olívaolaj

Párolt zöldség hozzávalói:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 4-5 db nagyobb gomba
  • őrölt színes bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A páchoz keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel, és a citromlével. (csilit attól függően tegyünk hozzá, hogy kevésbé csípősen, vagy csípősebben szeretjük)

A csirkemellet szeleteljük fel, alaposan forgassuk bele a pácba, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

Egy grillserpenyőbe melegítsük fel a fűszeres olajat, majd helyezzük bele a felszeletelt húst, és mindkét oldalát süssük pár perc alatt szép pirosra.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

A zöldségeket vékonyan szeleteljük fel.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a szintén felszeletelt lila hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk tovább pár percig.

Pár perc után, először adjuk hozzá a felszeletelt gombát, majd a cukkinit, és félig lefedve a serpenyőt pároljuk roppanósra a zöldségeket. (kb. 20 perc alatt roppanósra párolódnak a zöldségek)

Tálaláskor helyezzük tányérra a sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a roppanósra párolt zöldségeket, és úgy kínáljuk.