Citromos csirke fokhagymás spenóttal, friss salátával recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg bébi spenót
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl víz
- 15 dkg jégsaláta
- 15 dkg cikória
- 15 dkg radicchio saláta
- 1 csipet só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellfiléket szeleteljük fel. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk be.
Kis olívaolajat hevítsünk fel a serpenyőben, majd ezen a csirke mindkét oldalát pirítsuk meg.
A csirkékre tesszük a citromkarikákat. A maradék citrom levét nyomjuk bele, és egy kis vízzel öntsük fel. Fedjük le, és vegyük takarékra a tűzhelyet.
A bébispenótot pároljuk meg. Kis fokhagymát pirítsunk, és tegyük hozzá a parajt. Kicsit forgassuk össze, és már kész is.
A salátákat tisztítás után daraboljuk kis kockákra, és tegyük a tányérra. Szedjük mellé a parajt. Tegyük a tányérra a csirkemelleket, rá a citromkarikákat.
A visszamaradt citromos pecsenyelével öntsük le a húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »