Búbos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 4 evőkanál dinsztelt gomba (nálam most szegfűgomba) /hagymán olajon,pici sóval dinsztelt/
- 2-3 evőkanál lecsó (egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
- 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
- 2 evőkanál olaj
- diónyi vaj
- 2 ek aprószemű zabpehely
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csokor petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítése:
Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden filéből három szeletet vágunk és egy kicsit kiklopfoljuk.
Fűszerezzük sóval, borssal.
Elkészítjük a lecsót: a felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, egy mokkáskanál cukrot vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.
Egy kis (diónyi) hagymán egy evőkanál olajon megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk és borsozzuk
Serpenyőbe tesszük az olajat, majd a vajat és a hússzeleteket elősütjük (oldalanként kb 4 perc), majd átszedjük egy tepsibe és ráöntjük a zaftot.
Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet, a tojást, meghintjük bőven apróra vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát és kanállal jól összekeverjük.
Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal, lehet rátenni paradicsom szeletet, petrezselymet, ki mit szeretne és forró sütőbe toljuk.
Amikor a sajt kezd elolvadni (kb 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt.
Tipp:
Természetesen más gombával is készíthető.