Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Búbos csirkemell recept

Búbos csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell filé
    • 4 evőkanál dinsztelt gomba (nálam most szegfűgomba) /hagymán olajon,pici sóval dinsztelt/
    • 2-3 evőkanál lecsó (egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
    • 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
    • 2 evőkanál olaj
    • diónyi vaj
    • 2 ek aprószemű zabpehely
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csokor petrezselyemzöld
    • só, bors

    Elkészítése:

    Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden filéből három szeletet vágunk és egy kicsit kiklopfoljuk.
    Fűszerezzük sóval, borssal.

    Elkészítjük a lecsót: a felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, egy mokkáskanál cukrot vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.

    Egy kis (diónyi) hagymán egy evőkanál olajon megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk és borsozzuk

    Serpenyőbe tesszük az olajat, majd a vajat és a hússzeleteket elősütjük (oldalanként kb 4 perc), majd átszedjük egy tepsibe és ráöntjük a zaftot.

    Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet, a tojást, meghintjük bőven apróra vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát és kanállal jól összekeverjük.

    Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal, lehet rátenni paradicsom szeletet, petrezselymet, ki mit szeretne és forró sütőbe toljuk.

    Amikor a sajt kezd elolvadni (kb 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt.

    Tipp:

    Természetesen más gombával is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá