Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Búbos csirkemell recept

Búbos csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 80 dkg csirkemell
    • szárnyas fűszerkeverék
    • 8 szelet sajt
    • 20 dkg friss csiperke gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 kis dobozos májpástétom
    • 4 púpos evőkanál zsemlemorzsa
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • pár csepp étolaj

    Körethez:

    • 20 dkg rizs
    • 3 nagyobb paradicsom
    • 2 közepes kápia paprika
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • pár csepp étolaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt, füstölt pirospaprika
    • 1 kis doboz tejföl
    • friss salátakeverék

    Elkészítése:

    A csirkemellet éles késsel vékonyra felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzükés megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

    A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint, a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.

    A kész masszából nagyobb gombócokat formázunk, kicsit megnyújtjuk és a csirkemellek tetejére helyezzük. A töltelék tetejére egy szelet sajtot teszünk.

    Az előkészített búbos húst sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a sajt pedig hólyagosra sült.

    Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet. A rizst egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, majd takarék lángon puhára főzzük. főzés közben sóval ízesítjük illetve folyamatosan figyeljük a víz mennyiségét. A lényeg, hogy ne legyen ragadós.

    A mártáshoz pár csepp étolajon összesütjük az apróra vágott hagymát, kápia paprikát, paradicsomot. Ezután aprító gépbe tesszük és pürésítjük. Ezután füstölt, őrölt pirospaprikával, sóval ízesítjük, illetve hozzáadjuk a tejfölt és a gépben összekevertetjük.

    A mártást hűtőbe tesszük tálalásig.

    A sült húst rizzsel, zöldséges mártással és friss salátával tálaljuk.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá