Búbos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Búbos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 4 evőkanál dinsztelt gomba (nálam most szegfűgomba) /hagymán olajon,pici sóval dinsztelt/
  • 2-3 evőkanál lecsó (egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
  • 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj
  • 2 ek aprószemű zabpehely
  • 1 tojás
  • csokor petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítése:

Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden filéből három szeletet vágunk és egy kicsit kiklopfoljuk.
Fűszerezzük sóval, borssal.

Elkészítjük a lecsót: a felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, egy mokkáskanál cukrot vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.

Egy kis (diónyi) hagymán egy evőkanál olajon megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk és borsozzuk

Serpenyőbe tesszük az olajat, majd a vajat és a hússzeleteket elősütjük (oldalanként kb 4 perc), majd átszedjük egy tepsibe és ráöntjük a zaftot.

Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet, a tojást, meghintjük bőven apróra vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát és kanállal jól összekeverjük.

Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal, lehet rátenni paradicsom szeletet, petrezselymet, ki mit szeretne és forró sütőbe toljuk.

Amikor a sajt kezd elolvadni (kb 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt.

Tipp:

Természetesen más gombával is készíthető.