Brokkolis pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 1 fej brokkoli
- 2 szál sárgarépa
- ízlés szerint só, bors
- 2 dl étolaj
- 150 g sajt
Besamell:
- 7 dkg vaj
- 7 dl tej
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítése:
A pulykamellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rózsáira brokkolit és felkarikázott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Felforrósítunk 2 dl olajat, majd a húsokn mindkét felét hirtelen megsütjük. Ha megsültek, jénaiba vagy tepsibe fektetjük (én nem szoktam lecsepegtetni az olajat róla, a serpenyőből egyböl rakom át).
A kihült zöldségeket ráhalmozzuk a húsra.
Elkészítjük a besamellt. Megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Menet közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és szerecsendióval ízesítjük. Ha elkészült, a húsokra öntjük és reszelt sajttal meghintjük.
180 fokra előmelegített sütöbe toljuk és addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
Jó étvágyat!🙂
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









