Brokkolis pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 1 fej brokkoli
- 2 szál sárgarépa
- ízlés szerint só, bors
- 2 dl étolaj
- 150 g sajt
Besamell:
- 7 dkg vaj
- 7 dl tej
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítése:
A pulykamellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rózsáira brokkolit és felkarikázott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Felforrósítunk 2 dl olajat, majd a húsokn mindkét felét hirtelen megsütjük. Ha megsültek, jénaiba vagy tepsibe fektetjük (én nem szoktam lecsepegtetni az olajat róla, a serpenyőből egyböl rakom át).
A kihült zöldségeket ráhalmozzuk a húsra.
Elkészítjük a besamellt. Megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Menet közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és szerecsendióval ízesítjük. Ha elkészült, a húsokra öntjük és reszelt sajttal meghintjük.
180 fokra előmelegített sütöbe toljuk és addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
Jó étvágyat!🙂
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









