Brokkolis pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 1 fej brokkoli
- 2 szál sárgarépa
- ízlés szerint só, bors
- 2 dl étolaj
- 150 g sajt
Besamell:
- 7 dkg vaj
- 7 dl tej
- 4 púpos evőkanál finomliszt
- szerecsendió
- só, bors
Elkészítése:
A pulykamellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rózsáira brokkolit és felkarikázott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Felforrósítunk 2 dl olajat, majd a húsokn mindkét felét hirtelen megsütjük. Ha megsültek, jénaiba vagy tepsibe fektetjük (én nem szoktam lecsepegtetni az olajat róla, a serpenyőből egyböl rakom át).
A kihült zöldségeket ráhalmozzuk a húsra.
Elkészítjük a besamellt. Megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Menet közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és szerecsendióval ízesítjük. Ha elkészült, a húsokra öntjük és reszelt sajttal meghintjük.
180 fokra előmelegített sütöbe toljuk és addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
Jó étvágyat!🙂
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »