Hozzávalók:
Besamell:
Elkészítése:
A pulykamellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rózsáira brokkolit és felkarikázott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Felforrósítunk 2 dl olajat, majd a húsokn mindkét felét hirtelen megsütjük. Ha megsültek, jénaiba vagy tepsibe fektetjük (én nem szoktam lecsepegtetni az olajat róla, a serpenyőből egyböl rakom át).
A kihült zöldségeket ráhalmozzuk a húsra.
Elkészítjük a besamellt. Megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Menet közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és szerecsendióval ízesítjük. Ha elkészült, a húsokra öntjük és reszelt sajttal meghintjük.
180 fokra előmelegített sütöbe toljuk és addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
Jó étvágyat!🙂