Brokkolis-karfiolos rakottas recept

Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- 50 dkg brokkoli
- 60 dkg darált pulyka vagy sertéshús
- 25 dkg gyorsrizs
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedve sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felengedjük kb 1,5 dl vízzel és megfőzzük.
A rizst megfőzzük, leszűrjük és a hússal összekeverjük.
Olajjal kikent tepsibe tesszük a zöldségeket, majd ráterítjük a rizses húst. A tetejét megkenjük tejföllel és reszelt sajttal megszórjuk, majd készre sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »