Brokkolis-karfiolos rakottas recept

Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- 50 dkg brokkoli
- 60 dkg darált pulyka vagy sertéshús
- 25 dkg gyorsrizs
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedve sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felengedjük kb 1,5 dl vízzel és megfőzzük.
A rizst megfőzzük, leszűrjük és a hússal összekeverjük.
Olajjal kikent tepsibe tesszük a zöldségeket, majd ráterítjük a rizses húst. A tetejét megkenjük tejföllel és reszelt sajttal megszórjuk, majd készre sütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »