Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajor csirkecomb recept

Bajor csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db egész csirkecomb
    • 2 fej vöröshagyma
    • 20 dkg húsos szalonna
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 3 dl tejföl
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 tk szárított rozmaring
    • szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint

    Elkészítése:

    A combokat alaposan megmossuk, majd a fűszerkeverékkel jól meghintjük és uha vajjal és zúzott fokhagymával átkenjük őket.

    A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a combokat beirdaljuk és a szalonnával megtűzdeljük. A maradék vajjal egy tepsit kikenünk.

    A hagymát kisebb kockákra vágjuk és elterítjük a tepsi alján, majd rászórjuk a megmaradt szalonnát.

    Az előkészített combokat ráfektetjük. A tejfölt a borral elkeverjük,majd a combokra öntjük és megszórjuk rozmaringgal.

    A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit alufóliával befedjük és 40 percig sütjük. (Ellenőrizzük, hogy átsült-e!)

    Ekkor levesszük az alufóliát róla és még kb 10 -15 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz.

    Ezt a műveletet már csak 180 fokon végezzük.

    Tálalhatjuk tetszés szerinti körettel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá