Bajor csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 db egész csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg húsos szalonna
- 5 dkg vaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk szárított rozmaring
- szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk, majd a fűszerkeverékkel jól meghintjük és uha vajjal és zúzott fokhagymával átkenjük őket.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a combokat beirdaljuk és a szalonnával megtűzdeljük. A maradék vajjal egy tepsit kikenünk.
A hagymát kisebb kockákra vágjuk és elterítjük a tepsi alján, majd rászórjuk a megmaradt szalonnát.
Az előkészített combokat ráfektetjük. A tejfölt a borral elkeverjük,majd a combokra öntjük és megszórjuk rozmaringgal.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit alufóliával befedjük és 40 percig sütjük. (Ellenőrizzük, hogy átsült-e!)
Ekkor levesszük az alufóliát róla és még kb 10 -15 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Ezt a műveletet már csak 180 fokon végezzük.
Tálalhatjuk tetszés szerinti körettel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »