Bajor csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db egész csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk szárított rozmaring
  • szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítése:

A combokat alaposan megmossuk, majd a fűszerkeverékkel jól meghintjük és uha vajjal és zúzott fokhagymával átkenjük őket.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a combokat beirdaljuk és a szalonnával megtűzdeljük. A maradék vajjal egy tepsit kikenünk.

A hagymát kisebb kockákra vágjuk és elterítjük a tepsi alján, majd rászórjuk a megmaradt szalonnát.

Az előkészített combokat ráfektetjük. A tejfölt a borral elkeverjük,majd a combokra öntjük és megszórjuk rozmaringgal.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit alufóliával befedjük és 40 percig sütjük. (Ellenőrizzük, hogy átsült-e!)

Ekkor levesszük az alufóliát róla és még kb 10 -15 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz.

Ezt a műveletet már csak 180 fokon végezzük.

Tálalhatjuk tetszés szerinti körettel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!