Bácskai csirkemáj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 2 vöröshagyma
- 3-4 nagyobb húsos zöldpaprika (tévépaprika)
- 2-3 közepes paradicsom
- 4 evőkanál olaj
- kb. 1 kiskanál só
- fél kiskanál őrölt fekete bors
- fél kiskanál majoránna
- 1 púpozott kiskanál házi pirospaprika
- 1 kisebb hegyes csípős paprika
Elkészítése:
A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre). A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, még jobb, ha az utóbbi héját is lehúzzuk, és mindkettőt nagyobb (3 centis) kockákra vágjuk.
Az étolajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, kevergetve 6-7 perc alatt szőkére sütjük.
A zöldpaprikát belekeverjük, majd kb. 3 percnyi pirítás után először a májat, újabb 3-4 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, vékony karikákra vágott csípős paprikát is tehet bele.
Közepes lángon addig — 7-8 percig — sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.
Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Tarhonya illik hozzá köretnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »