Babos hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- finomliszt
- só
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg császárszalonna
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1-2 evőkanál zsiradék
- 1 pulyka felsőcomb filé
- vörösbor (el is maradhat)
Elkészítése:
A húst féltenyérnyi darabokra vágjuk, ahogy adja magát.
Kicsit megsózzuk, majd lisztbe forgatva kevés zsiradékon rózsaszínre sütjük egy serpenyőben.
A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük.
Tűzálló tálba tesszük a hagyma és a szalonna felét, arra a húst, majd a maradék hagymát és szalonnát. Nyakon öntjük a babkonzervvel (levestől) és rálöttyintünk egy kevés vörösbort.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, fedő alatt közepes lángon sütjük, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve megpirítjuk a tetejét.
Sült krumplival, kovászos uborkával fogyasztottuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »