Babos hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- finomliszt
- só
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg császárszalonna
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1-2 evőkanál zsiradék
- 1 pulyka felsőcomb filé
- vörösbor (el is maradhat)
Elkészítése:
A húst féltenyérnyi darabokra vágjuk, ahogy adja magát.
Kicsit megsózzuk, majd lisztbe forgatva kevés zsiradékon rózsaszínre sütjük egy serpenyőben.
A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük.
Tűzálló tálba tesszük a hagyma és a szalonna felét, arra a húst, majd a maradék hagymát és szalonnát. Nyakon öntjük a babkonzervvel (levestől) és rálöttyintünk egy kevés vörösbort.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, fedő alatt közepes lángon sütjük, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve megpirítjuk a tetejét.
Sült krumplival, kovászos uborkával fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »