Ázsiai narancsos pulyka recept

Hozzávalók:
Páchoz:
- 1/4 csésze szójaszósz
- 1/4 csésze étkezési keményítő
- 2-3 evőkanál víz
- 1 csapott mokkáskanál só
Mártáshoz:
- 1 csésze frissen facsart narancslé
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál barbecue szósz
- 1 evőkanál chili mártás
Továbbá:
- 600 g pulykamellfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szezámmag
- 1 újhagyma zöldje
Elkészítése:
A húst apróbb kockára felvágjuk.
A páchoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt a vízzel és az étkezési keményítővel. A kész pácot ráöntjük a húskockákra, majd alaposan megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Kb.15 percet pihentetjük.
A mártáshoz kimérjük a narancs levét, az olajat, a barbecue szószt és a chili mártást. Alaposan kikeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a bepácolt húst. Állandóan kevergetve megsütjük benne a húskockákat. Mikor átpirult a hús, kb 15-20 perc alatt, hozzáöntjük a narancsos mártást és addig főzzük kevergetve, amíg a mártás szépen besűrűsödik. Ez kb 5 perc.
Tálaláskor meghintjük az ételt szezámmaggal és a vágott újhagymaszárral, majd forrón, jázmin rizzsel tálaljuk az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »