Ázsiai narancsos pulyka recept
Hozzávalók:
Páchoz:
- 1/4 csésze szójaszósz
- 1/4 csésze étkezési keményítő
- 2-3 evőkanál víz
- 1 csapott mokkáskanál só
Mártáshoz:
- 1 csésze frissen facsart narancslé
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál barbecue szósz
- 1 evőkanál chili mártás
Továbbá:
- 600 g pulykamellfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szezámmag
- 1 újhagyma zöldje
Elkészítése:
A húst apróbb kockára felvágjuk.
A páchoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt a vízzel és az étkezési keményítővel. A kész pácot ráöntjük a húskockákra, majd alaposan megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Kb.15 percet pihentetjük.
A mártáshoz kimérjük a narancs levét, az olajat, a barbecue szószt és a chili mártást. Alaposan kikeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a bepácolt húst. Állandóan kevergetve megsütjük benne a húskockákat. Mikor átpirult a hús, kb 15-20 perc alatt, hozzáöntjük a narancsos mártást és addig főzzük kevergetve, amíg a mártás szépen besűrűsödik. Ez kb 5 perc.
Tálaláskor meghintjük az ételt szezámmaggal és a vágott újhagymaszárral, majd forrón, jázmin rizzsel tálaljuk az ételt.