Ázsiai narancsos pulyka recept

Hozzávalók:
Páchoz:
- 1/4 csésze szójaszósz
- 1/4 csésze étkezési keményítő
- 2-3 evőkanál víz
- 1 csapott mokkáskanál só
Mártáshoz:
- 1 csésze frissen facsart narancslé
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál barbecue szósz
- 1 evőkanál chili mártás
Továbbá:
- 600 g pulykamellfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szezámmag
- 1 újhagyma zöldje
Elkészítése:
A húst apróbb kockára felvágjuk.
A páchoz egy tálban összekeverjük a szójaszószt a vízzel és az étkezési keményítővel. A kész pácot ráöntjük a húskockákra, majd alaposan megforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Kb.15 percet pihentetjük.
A mártáshoz kimérjük a narancs levét, az olajat, a barbecue szószt és a chili mártást. Alaposan kikeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, majd beletesszük a bepácolt húst. Állandóan kevergetve megsütjük benne a húskockákat. Mikor átpirult a hús, kb 15-20 perc alatt, hozzáöntjük a narancsos mártást és addig főzzük kevergetve, amíg a mártás szépen besűrűsödik. Ez kb 5 perc.
Tálaláskor meghintjük az ételt szezámmaggal és a vágott újhagymaszárral, majd forrón, jázmin rizzsel tálaljuk az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »