Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka recept

Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet pulykamell (70 dkg)

    A töltelékhez:

    • 15 dkg aszalt szilva
    • vörösbor
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 15 dkg darált dió
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 (olíva) olaj
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A pulykamellet kicsit kiklopfolom és sózom, borsozom.

    Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom.

    A diót, zsemlemorzsát, tojásokat összekeverem és egy kevés fahéjjal ízesítem.

    Elosztom egyenlően és a szeletek közepére halmozom, majd finoman, egyenletesen szétkenem rajta, majd lecsepegtetett aszalt szilvával kirakom.

    A húsokból tekercset göngyölítek és alufóliába tekerem egyenként.

    A húsokat egy tepsibe helyezem és 3 dl húsleves levét öntök alá.

    200 fokon 35 perc alatt megsütöm.

    Ekkor kibontom a fóliából a tekercseket és visszatolomm a tepsibe.

    A mézet az olajjal elkeverem és a tekercseket bekenem vele. Még kb 10 percig sütöm, hogy szép színe legyen.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá