Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet pulykamell (70 dkg)
A töltelékhez:
- 15 dkg aszalt szilva
- vörösbor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 15 dkg darált dió
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 (olíva) olaj
- 1 ek méz
Elkészítése:
A pulykamellet kicsit kiklopfolom és sózom, borsozom.
Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom.
A diót, zsemlemorzsát, tojásokat összekeverem és egy kevés fahéjjal ízesítem.
Elosztom egyenlően és a szeletek közepére halmozom, majd finoman, egyenletesen szétkenem rajta, majd lecsepegtetett aszalt szilvával kirakom.
A húsokból tekercset göngyölítek és alufóliába tekerem egyenként.
A húsokat egy tepsibe helyezem és 3 dl húsleves levét öntök alá.
200 fokon 35 perc alatt megsütöm.
Ekkor kibontom a fóliából a tekercseket és visszatolomm a tepsibe.
A mézet az olajjal elkeverem és a tekercseket bekenem vele. Még kb 10 percig sütöm, hogy szép színe legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.