Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka

Hozzávalók:

  • 6 szelet pulykamell (70 dkg)

A töltelékhez:

  • 15 dkg aszalt szilva
  • vörösbor
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 1 (olíva) olaj
  • 1 ek méz

Elkészítése:

A pulykamellet kicsit kiklopfolom és sózom, borsozom.

Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom.

A diót, zsemlemorzsát, tojásokat összekeverem és egy kevés fahéjjal ízesítem.

Elosztom egyenlően és a szeletek közepére halmozom, majd finoman, egyenletesen szétkenem rajta, majd lecsepegtetett aszalt szilvával kirakom.

A húsokból tekercset göngyölítek és alufóliába tekerem egyenként.

A húsokat egy tepsibe helyezem és 3 dl húsleves levét öntök alá.

200 fokon 35 perc alatt megsütöm.

Ekkor kibontom a fóliából a tekercseket és visszatolomm a tepsibe.

A mézet az olajjal elkeverem és a tekercseket bekenem vele. Még kb 10 percig sütöm, hogy szép színe legyen.

Jó étvágyat kívánok hozzá!