Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Andalúziai csirke recept

Andalúziai csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db tyúkhúsleveskocka
    • 1 nagy csipet őrölt fahéj
    • 6 db koktélparadicsom
    • 1 nagy csipet sáfrány
    • 1 marék mandula
    • 1 ek méz
    • 1 ek mazsola
    • 1 kicsi chili paprika
    • 2 nagy csirkemell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 150 ml forró víz

    Elkészítése:

    A vizet forraljuk fel, tördeljük bele a leveskockát, tegyük bele a sáfrányt és hagyjuk ázni.

    Egy lábosban az olivaolajon pirítsuk meg a szeletekre vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst és azt is pirítsuk meg.

    Szórjuk rá a fahéjat, chilit, öntsük hozzá a húslevest és a mézet. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre majd a mazsolával együtt adjuk hozzá és főzzük 10 percen át.

    Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mandulával.

    Tipp:

    Ez a recept egy igazán különleges és feledhetetlen ízvilágú étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá