Andalúziai csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 nagy csipet őrölt fahéj
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 nagy csipet sáfrány
  • 1 marék mandula
  • 1 ek méz
  • 1 ek mazsola
  • 1 kicsi chili paprika
  • 2 nagy csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 150 ml forró víz

Elkészítése:

A vizet forraljuk fel, tördeljük bele a leveskockát, tegyük bele a sáfrányt és hagyjuk ázni.

Egy lábosban az olivaolajon pirítsuk meg a szeletekre vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst és azt is pirítsuk meg.

Szórjuk rá a fahéjat, chilit, öntsük hozzá a húslevest és a mézet. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre majd a mazsolával együtt adjuk hozzá és főzzük 10 percen át.

Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mandulával.

Tipp:

Ez a recept egy igazán különleges és feledhetetlen ízvilágú étel.