Almával és aszalt szilvával rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 egész, csontozott csirkemell
- olaj
- só, bors, fahéj ízlés szerint
- 25 dkg füstölt sajt reszelve
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- 2 alma
- bacon szeletek
Köret:
- kb 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
- 1 ek mustár
- 1 ek balzsamecet
- 3 ek sör
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Hús:
A szilvát felöntjük a borral, felforraljuk és kb 10 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és addig hagyjuk a borban ázni, amíg fel nem használjuk.
A csirkemellet középen kettévágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat kevítünk és hirtelen elősütjük rajta a húsok mindkét oldalát. Közben sózzuk, borsozzuk és kevés fahéjjal megszórjuk.
Ha mindegyik húst elősütöttük, akkor a visszamaradt fűszeres olajhoz hozzáadjuk a tejszínt és felmelegítjük néhány perc alatt, majd félretesszük.
Előveszünk egy közepes tepsit, jénait vagy porcelán edényt és belefektetjük a hússzeleteket. A húsra fektetjük a felszeletelt almát, az almán eloszlatjuk a lecsepegtetett szilvát. Ekkor ráöntjük a fűszeres tejszínt és rászórjuk a sajtot, majd a tetejét befedjük bacon szeletekkel.
200 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Köret:
A burgonyát annyi vízbe tesszük fel főni, ami bőven ellepi, majd megsózzuk és félig megfőzzük.
Amíg fő a burgonya, addig összekeverjük az öntetet: az olajhoz hozzákeverjük a sört, mustárt és a balzsamecetet.
A megfőtt és kihűtött burgonyát meghámozzuk és kicsit vastagabb gerezdekre vágjuk, majd egy tepsibe tesszük a megtisztított és félkarikára vágott hagymával együtt. Alaposan megsózzuk, borsozzuk és ráöntjük az öntetet. Az egészet jól összeforgatjuk, majd 200 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Az elkészült húshoz tálaljuk a burgonyás köretet.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »