Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó szaloncukor recept

Zserbó szaloncukor
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g dió (darált)
    • 200 g háztartási keksz (darált)
    • 150 g sárgabarack lekvár
    • 3 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva

    A bevonáshoz:

    • 300 g étcsokoládé

    Elkészítése:

    A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.

    Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk belőle. Tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba (kb 5 perc).

    Közben a csokoládét apróra vágjuk és gőz felett felolvasztjuk. A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.

    A kész szaloncukrokat színes papírba csomagoljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá