Zserbó szaloncukor

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zserbó szaloncukor

Hozzávalók:

  • 300 g dió (darált)
  • 200 g háztartási keksz (darált)
  • 150 g sárgabarack lekvár
  • 3 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva

A bevonáshoz:

  • 300 g étcsokoládé

Elkészítése:

A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.

Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk belőle. Tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba (kb 5 perc).

Közben a csokoládét apróra vágjuk és gőz felett felolvasztjuk. A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.

A kész szaloncukrokat színes papírba csomagoljuk.