Tejbegríz szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 23*30 cm-es tepsihez:
- vajas keksz
- 1 l tej
- 160 g búzadara
- 130 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g vaj vagy margarin
- 3,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot, tojást kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva jól összekeverjük és sűrűre főzzük.
Folpackkal letakarva kihűtjük, majd beledolgozzuk robotgéppel a margarint/vajat.
A kekszet letesszük egy kb 23*30 cm-es tepsibe vagy állítható sütikeretbe és rásimítjuk egyenletesen a krémet.
A tejszínt keményre felverjük, majd a tejbegrízes krém tetejére simítjuk egyenletesen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap felvágjuk, ízlés szerint díszítjük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »