Tejbegríz szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 23*30 cm-es tepsihez:
- vajas keksz
- 1 l tej
- 160 g búzadara
- 130 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g vaj vagy margarin
- 3,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot, tojást kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáadva jól összekeverjük és sűrűre főzzük.
Folpackkal letakarva kihűtjük, majd beledolgozzuk robotgéppel a margarint/vajat.
A kekszet letesszük egy kb 23*30 cm-es tepsibe vagy állítható sütikeretbe és rásimítjuk egyenletesen a krémet.
A tejszínt keményre felverjük, majd a tejbegrízes krém tetejére simítjuk egyenletesen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap felvágjuk, ízlés szerint díszítjük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »