Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos sajttorta recept

Narancsos sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    Alap:

    • 30 dkg édes, omlós keksz (pl. győri)
    • 15 dkg vaj
    • 1-2 ek tej (hideg)

    Narancsos sajtkrémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek frissen facsart narancslé
    • 1 narancs reszelt héja
    • 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
    • 5 dl tej
    • 10 g porzselatin
    • 1 dl víz
    • 4 dl habtejszín
    • 2 narancs felkockázva

    Elkészítése:

    A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 ek hideg tejet.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen a vajas-kekszet. Ezután tenyérrel jól nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe hogy lehűljön és megdermedjen.

    Amikor már teljesen lehűlt, vegyük ki a formából, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a formába.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a frissen facsart narancslével és a reszelt narancshéjjal.

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki egészen.

    Amikor a puding teljesen kihűlt, állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az előzőleg simára kevert mascarponekrémhez.

    A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és lehűl.

    Ezután a zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd szintén keverjük simára.

    A jól behűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal apránként, óvatosan hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá a krémhez. Keverés közben adjuk hozzá a felkockázott narancsot is.

    Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kekszes alapra a narancsos krémet.

    Ezután tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára (vagy egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tálcára, szórjuk meg tortadarával, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá