Narancsos sajttorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 30 dkg édes, omlós keksz (pl. győri)
- 15 dkg vaj
- 1-2 ek tej (hideg)
Narancsos sajtkrémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek frissen facsart narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 5 dl tej
- 10 g porzselatin
- 1 dl víz
- 4 dl habtejszín
- 2 narancs felkockázva
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 ek hideg tejet.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen a vajas-kekszet. Ezután tenyérrel jól nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe hogy lehűljön és megdermedjen.
Amikor már teljesen lehűlt, vegyük ki a formából, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a formába.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a frissen facsart narancslével és a reszelt narancshéjjal.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki egészen.
Amikor a puding teljesen kihűlt, állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az előzőleg simára kevert mascarponekrémhez.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és lehűl.
Ezután a zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd szintén keverjük simára.
A jól behűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal apránként, óvatosan hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá a krémhez. Keverés közben adjuk hozzá a felkockázott narancsot is.
Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kekszes alapra a narancsos krémet.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára (vagy egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tálcára, szórjuk meg tortadarával, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »