Narancsos sajttorta recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 30 dkg édes, omlós keksz (pl. győri)
- 15 dkg vaj
- 1-2 ek tej (hideg)
Narancsos sajtkrémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek frissen facsart narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 5 dl tej
- 10 g porzselatin
- 1 dl víz
- 4 dl habtejszín
- 2 narancs felkockázva
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 ek hideg tejet.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen a vajas-kekszet. Ezután tenyérrel jól nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe hogy lehűljön és megdermedjen.
Amikor már teljesen lehűlt, vegyük ki a formából, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a formába.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a frissen facsart narancslével és a reszelt narancshéjjal.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki egészen.
Amikor a puding teljesen kihűlt, állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az előzőleg simára kevert mascarponekrémhez.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és lehűl.
Ezután a zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd szintén keverjük simára.
A jól behűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal apránként, óvatosan hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá a krémhez. Keverés közben adjuk hozzá a felkockázott narancsot is.
Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kekszes alapra a narancsos krémet.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára (vagy egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tálcára, szórjuk meg tortadarával, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









