Nanaimo szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 35 dkg darált keksz
- 20 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál tej
- 10 dkg durvára tört dió
- 15 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
Máz:
- 15 dkg ét vagy tejcsoki
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az alap elkészítéséhez gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva keverjük hozzá a száraz anyagokat és apránként a tejet.
Az elkészült masszát nyomkodjuk bele egy 25*30 cm-es tálba.
A krémhez szükséges pudingport keverjük el 2 dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral. A tejszínt verjük kemény habbá.
A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adjuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet kenjük a kekszes masszára. Amíg elkészül a máz, addig tegyük hűtőbe.
A mázhoz a csokit és a tejszínt olvasszuk össze, majd langyosan, óvatosan öntsük a sütire és terítsük el rajta.
Tegyük vissza a sütit a hűtőbe legalább 2-3 órára, majd hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.