Mojito torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 100 g vaj
- 1 evőkanál méz
- kevés tej
Szirup:
- 2 lime leve
- 2 lime héja
- 50 ml víz
- 100 g cukor
- 1 marék friss mentalevél (10-20 db)
- 5 evőkanál fehér rum (elhagyható)
- 15 g zselatin (por)
- 4 evőkanál víz
Mascarponés krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g fehér csokoládé (olvasztva)
- 350 ml tejszín
- fél lime reszelt héja
- kevés zöld ételfesték (elhagyható)
- friss menta (aprítva)
Díszítés:
- 150 ml tejszín
- lime szeletek
Elkészítése:
Alap:
A kekszet összekeverjk a mézzel és annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és összenyomkodva megtartsa az alakját.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma vagy állítható keret aljára sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a kekszes alapot, majd jól belenyomkodjuk. Amíg elékészítjük a krémet, addig betesszük a hűtőbe.
Szirup:
A zselatint beáztatjuk a 4 evőkanál vízbe.
A lime héját, levét, cukrot és a mentaleveleket felöntjük 50 ml vízzel, majd felforraljuk. Forrástól számítva még kb 3 percig főzzük. Amikor már nem forró, akkor belekeverjük a zselatint és megvárjuk amíg feloldódik.
Amikor a szirup langyosra hűlt, akkor kiszedjük belőle a menta leveleket és belekeverjük a rumot.
Krém:
A mascarponét összekeverjük robotgéppel az olvasztott csokoládéval és a sziruppal együtt alaposan. Ekkor hozzáadjuk a jól behűtött tejszínt (folyékony állapotában), majd fokozatosan stabil krémet keverünk belőle. Ha szeretnénk, akkor 1 csepp zöld ételfestéket is adhatunk hozzá. Ezután belekeverjük a lime héját és az apróra vágott menta leveleket is.
Összeállítás:
Az alapra simítjuk egyenletesen a kész krémet és dermedésig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt levesszük róla a tortakarikát és tejszínhabbal, lime szeletekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »