Mojito torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 100 g vaj
- 1 evőkanál méz
- kevés tej
Szirup:
- 2 lime leve
- 2 lime héja
- 50 ml víz
- 100 g cukor
- 1 marék friss mentalevél (10-20 db)
- 5 evőkanál fehér rum (elhagyható)
- 15 g zselatin (por)
- 4 evőkanál víz
Mascarponés krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g fehér csokoládé (olvasztva)
- 350 ml tejszín
- fél lime reszelt héja
- kevés zöld ételfesték (elhagyható)
- friss menta (aprítva)
Díszítés:
- 150 ml tejszín
- lime szeletek
Elkészítése:
Alap:
A kekszet összekeverjk a mézzel és annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és összenyomkodva megtartsa az alakját.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma vagy állítható keret aljára sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a kekszes alapot, majd jól belenyomkodjuk. Amíg elékészítjük a krémet, addig betesszük a hűtőbe.
Szirup:
A zselatint beáztatjuk a 4 evőkanál vízbe.
A lime héját, levét, cukrot és a mentaleveleket felöntjük 50 ml vízzel, majd felforraljuk. Forrástól számítva még kb 3 percig főzzük. Amikor már nem forró, akkor belekeverjük a zselatint és megvárjuk amíg feloldódik.
Amikor a szirup langyosra hűlt, akkor kiszedjük belőle a menta leveleket és belekeverjük a rumot.
Krém:
A mascarponét összekeverjük robotgéppel az olvasztott csokoládéval és a sziruppal együtt alaposan. Ekkor hozzáadjuk a jól behűtött tejszínt (folyékony állapotában), majd fokozatosan stabil krémet keverünk belőle. Ha szeretnénk, akkor 1 csepp zöld ételfestéket is adhatunk hozzá. Ezután belekeverjük a lime héját és az apróra vágott menta leveleket is.
Összeállítás:
Az alapra simítjuk egyenletesen a kész krémet és dermedésig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt levesszük róla a tortakarikát és tejszínhabbal, lime szeletekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










