Mojito torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 250 g darált keksz
- 100 g vaj
- 1 evőkanál méz
- kevés tej
Szirup:
- 2 lime leve
- 2 lime héja
- 50 ml víz
- 100 g cukor
- 1 marék friss mentalevél (10-20 db)
- 5 evőkanál fehér rum (elhagyható)
- 15 g zselatin (por)
- 4 evőkanál víz
Mascarponés krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g fehér csokoládé (olvasztva)
- 350 ml tejszín
- fél lime reszelt héja
- kevés zöld ételfesték (elhagyható)
- friss menta (aprítva)
Díszítés:
- 150 ml tejszín
- lime szeletek
Elkészítése:
Alap:
A kekszet összekeverjk a mézzel és annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és összenyomkodva megtartsa az alakját.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma vagy állítható keret aljára sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a kekszes alapot, majd jól belenyomkodjuk. Amíg elékészítjük a krémet, addig betesszük a hűtőbe.
Szirup:
A zselatint beáztatjuk a 4 evőkanál vízbe.
A lime héját, levét, cukrot és a mentaleveleket felöntjük 50 ml vízzel, majd felforraljuk. Forrástól számítva még kb 3 percig főzzük. Amikor már nem forró, akkor belekeverjük a zselatint és megvárjuk amíg feloldódik.
Amikor a szirup langyosra hűlt, akkor kiszedjük belőle a menta leveleket és belekeverjük a rumot.
Krém:
A mascarponét összekeverjük robotgéppel az olvasztott csokoládéval és a sziruppal együtt alaposan. Ekkor hozzáadjuk a jól behűtött tejszínt (folyékony állapotában), majd fokozatosan stabil krémet keverünk belőle. Ha szeretnénk, akkor 1 csepp zöld ételfestéket is adhatunk hozzá. Ezután belekeverjük a lime héját és az apróra vágott menta leveleket is.
Összeállítás:
Az alapra simítjuk egyenletesen a kész krémet és dermedésig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt levesszük róla a tortakarikát és tejszínhabbal, lime szeletekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »