Hozzávalók:
Alap:
Szirup:
Mascarponés krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A kekszet összekeverjk a mézzel és annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és összenyomkodva megtartsa az alakját.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma vagy állítható keret aljára sütőpapírt teszünk és egyenletesen beleterítjük a kekszes alapot, majd jól belenyomkodjuk. Amíg elékészítjük a krémet, addig betesszük a hűtőbe.
A zselatint beáztatjuk a 4 evőkanál vízbe.
A lime héját, levét, cukrot és a mentaleveleket felöntjük 50 ml vízzel, majd felforraljuk. Forrástól számítva még kb 3 percig főzzük. Amikor már nem forró, akkor belekeverjük a zselatint és megvárjuk amíg feloldódik.
Amikor a szirup langyosra hűlt, akkor kiszedjük belőle a menta leveleket és belekeverjük a rumot.
A mascarponét összekeverjük robotgéppel az olvasztott csokoládéval és a sziruppal együtt alaposan. Ekkor hozzáadjuk a jól behűtött tejszínt (folyékony állapotában), majd fokozatosan stabil krémet keverünk belőle. Ha szeretnénk, akkor 1 csepp zöld ételfestéket is adhatunk hozzá. Ezután belekeverjük a lime héját és az apróra vágott menta leveleket is.
Az alapra simítjuk egyenletesen a kész krémet és dermedésig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt levesszük róla a tortakarikát és tejszínhabbal, lime szeletekkel díszítjük.