Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas mousse torta recept

Mogyoróvajas mousse torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 1 csomag cukormentes kakaós keksz (kb 180 g)
    • 50 g vaj vagy margarin
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 1,5 csomag habpor (használhattok habtejszínt is helyette, ez esetben a tejet hagyjátok ki)
    • 225 ml tej
    • 1 csomag habfixáló
    • 250 g mascarpone
    • 1 csomag expressz zselatinfix
    • 22 g zselatin
    • 175 g mogyoróvaj

    Tetejére:

    • 90 g cukormentes csokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaóport és összedolgozzuk.

    Egy 180 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a szélére pedig folpackot teszünk (vizezzétek be a forma belső oldalát picit és úgy szuperül odatapad a fólia), majd beleegyengetjük az alapot.

    A zselatint a vízzel egy edénybe tesszük és felmelegítjük (csak amíg felolvad, nem szabad forralni).

    A habport a tejjel kikeverjük (kb 3 perc), majd hozzáadjuk a mascarponét, a habfixálót, a zselatinfixet és a felolvasztott zselatint is. Végül mehet bele a mogyoróvaj, majd az így kapott krémet a kekszes alapra simítjuk.

    A csokit az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük, díszítésként megszórhatjuk durvára vágott mogyoróval. Pár órára tegyük hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá