Mogyoróvajas mousse torta recept
Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag cukormentes kakaós keksz (kb 180 g)
- 50 g vaj vagy margarin
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1,5 csomag habpor (használhattok habtejszínt is helyette, ez esetben a tejet hagyjátok ki)
- 225 ml tej
- 1 csomag habfixáló
- 250 g mascarpone
- 1 csomag expressz zselatinfix
- 22 g zselatin
- 175 g mogyoróvaj
Tetejére:
- 90 g cukormentes csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaóport és összedolgozzuk.
Egy 180 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a szélére pedig folpackot teszünk (vizezzétek be a forma belső oldalát picit és úgy szuperül odatapad a fólia), majd beleegyengetjük az alapot.
A zselatint a vízzel egy edénybe tesszük és felmelegítjük (csak amíg felolvad, nem szabad forralni).
A habport a tejjel kikeverjük (kb 3 perc), majd hozzáadjuk a mascarponét, a habfixálót, a zselatinfixet és a felolvasztott zselatint is. Végül mehet bele a mogyoróvaj, majd az így kapott krémet a kekszes alapra simítjuk.
A csokit az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük, díszítésként megszórhatjuk durvára vágott mogyoróval. Pár órára tegyük hűtőbe.