Mogyoróvajas mousse torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 1 csomag cukormentes kakaós keksz (kb 180 g)
  • 50 g vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 1,5 csomag habpor (használhattok habtejszínt is helyette, ez esetben a tejet hagyjátok ki)
  • 225 ml tej
  • 1 csomag habfixáló
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatinfix
  • 22 g zselatin
  • 175 g mogyoróvaj

Tetejére:

  • 90 g cukormentes csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaóport és összedolgozzuk.

Egy 180 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a szélére pedig folpackot teszünk (vizezzétek be a forma belső oldalát picit és úgy szuperül odatapad a fólia), majd beleegyengetjük az alapot.

A zselatint a vízzel egy edénybe tesszük és felmelegítjük (csak amíg felolvad, nem szabad forralni).

A habport a tejjel kikeverjük (kb 3 perc), majd hozzáadjuk a mascarponét, a habfixálót, a zselatinfixet és a felolvasztott zselatint is. Végül mehet bele a mogyoróvaj, majd az így kapott krémet a kekszes alapra simítjuk.

A csokit az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük, díszítésként megszórhatjuk durvára vágott mogyoróval. Pár órára tegyük hűtőbe.