Meggyes panna cotta rumos meggymártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 db-os szilikon muffin forma
- 1 liter főző tejszín
- 2 dl 2,8 % tej
- 10 dkg vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dkg zselatin
- 2 cl vanília aroma
- 1ü meggybefőtt / 700g/
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1-2 cl rum vagy rum aroma
Elkészítése:
1 dl hideg tejben feloldunk 1,5 dkg zselatint, hozzá öntünk 5 dl tejszínt, elkeverünk benne 5 dkg vaníliás cukrot, 5-6 dkg kristálycukrot, 1 cl vanília aromát és lassan felmelegítjük, de nem forraljuk.
Minden muffin formába öntünk fél decilitert a tejszínes keverékből és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
A meggybefőttet leturmixoljuk a levével együtt, elkeverünk benne 5 dkg cukrot, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe elkeverünk 1 dkg zselatint, felmelegítjük és a megdermedt tejszínre öntjük elosztva 12 felé, majd visszatesszük a hűtőbe.
A maradékból elkészítjük a tejszínes krém másik felét. Úgy járunk el, mint az elsőnél.
A tejszínes keveréket a megdermedt meggyes rétegre öntjük, és újra jön a hűtés.
A leturmixolt meggy másik felét felforraljuk, kevés hideg vízben elkevert keményítőt és rum aromát adunk hozzá, és besűrítjük.
Tálaláskor a panna cottát a meggymártással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









