Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malakoff torta recept

Malakoff torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 50-60 dkg (GM) babapiskóta

    A krémhez:

    • 1,2 liter tej
    • 4 cs (GM) vanília ízű pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 4 dl cukrászhab

    A díszítéshez:

    • kb 2-3 dl cukrászhab
    • gyümölcs

    A babapiskóta megmártásához:

    • kb 3 dl főzött kávé
    • rum (elmaradhat)

    Elkészítése:

    Először a krémet készítsük el: 1 liter tejet a cukorral tegyük fel melegedni. A maradék tejben a pudingporokat kézi habverő segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a forrásban lévő tejhez, addig forraljuk, állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödik, vegyük le a tűzről, néha meg-megkevergetve hűtsük ki.

    A kávét főzzük le, hűtsük ki. Aki szereti, illetve, ahol gyerekek nem esznek belőle, ízesítheti kevés rummal.

    A tejszínt verjük kemény habbá és a kihűlt pudinggal egy kézi habverő segítségével keverjük össze.

    Egy 26-28 cm-es tortakarikát helyezzük tálcára, vagy a leendő tálaló tálra és kezdjük el rétegezni a tortát: először a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de semmiképp se áztassuk el! Ezekkel rakjuk ki a tortakarika alját, majd a krém 1/3-a kerül rá, ismét kávéba mártogatott piskóta következik, a maradék krém fele, kávéba mártogatott piskóta és a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

    Tegyük a tortát, egy éjszakára hűtőbe, másnap tortacsipkével ellátott tálra borítjuk, a tortakarikát, óvatosan leemeljük róla és tejszínhabbal díszítjük. Azonnal tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá