Malakoff torta recept

Hozzávalók:
- kb 50-60 dkg (GM) babapiskóta
A krémhez:
- 1,2 liter tej
- 4 cs (GM) vanília ízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 dl cukrászhab
A díszítéshez:
- kb 2-3 dl cukrászhab
- gyümölcs
A babapiskóta megmártásához:
- kb 3 dl főzött kávé
- rum (elmaradhat)
Elkészítése:
Először a krémet készítsük el: 1 liter tejet a cukorral tegyük fel melegedni. A maradék tejben a pudingporokat kézi habverő segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a forrásban lévő tejhez, addig forraljuk, állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödik, vegyük le a tűzről, néha meg-megkevergetve hűtsük ki.
A kávét főzzük le, hűtsük ki. Aki szereti, illetve, ahol gyerekek nem esznek belőle, ízesítheti kevés rummal.
A tejszínt verjük kemény habbá és a kihűlt pudinggal egy kézi habverő segítségével keverjük össze.
Egy 26-28 cm-es tortakarikát helyezzük tálcára, vagy a leendő tálaló tálra és kezdjük el rétegezni a tortát: először a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de semmiképp se áztassuk el! Ezekkel rakjuk ki a tortakarika alját, majd a krém 1/3-a kerül rá, ismét kávéba mártogatott piskóta következik, a maradék krém fele, kávéba mártogatott piskóta és a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.
Tegyük a tortát, egy éjszakára hűtőbe, másnap tortacsipkével ellátott tálra borítjuk, a tortakarikát, óvatosan leemeljük róla és tejszínhabbal díszítjük. Azonnal tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »