Kókuszos szaloncukor recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 125 ml habtejszín
- 4 dkg házi vaníliás cukor
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és addig melegítjük, míg a keverék össze nem áll, és a kókusz fel nem szívja a nedvességet. Hűtés után kis ovális falatkákat formálunk belőle, és egy sütőpapírral borított tálcára sorakoztatjuk őket. A falatkákat a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a csokoládét.
A csokoládé temperálásához válasszunk jó minőségű alapanyagot. Ha beoltós módszert használunk, olvasszuk meg a csoki kétharmadát mikróban vagy vízgőz felett (vigyázva, hogy ne égjen meg), majd vegyük le a hőforrásról, és adjuk hozzá a maradék csokit. Keverjük addig, míg az összes darab el nem olvad.
Alternatív módszerként felolvaszthatjuk a csokoládét 40-42 fokra, majd folyamatos keverés mellett hűtjük 30 fokig, végül 31-32 fokra melegítjük. Akármelyik módszert is választjuk, egy kis kanállal kenjünk egy-egy csokipacát a falatkák alá a sütőpapíron, hogy stabil „talpuk” legyen, és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
Amikor elkészültünk a temperálással, vegyük ki a hűtőből a falatkákat, és mártsuk őket a csokiba. Talpukkal lefelé mártsuk őket a csokiba, majd villával emeljük ki, és kocogtassuk le a felesleget. Sütőpapírral borított tálcán hagyjuk megszilárdulni a csokoládéréteget, majd ha teljesen megdermedt, már csomagolhatjuk is!
Sztori:
Gyerekkoromban mindig rajongtunk a csokis-kókuszos falatkákért, amiknek az íze egy kis boldogságsziget volt számunkra. Már régóta szerettem volna saját kezűleg elkészíteni ezt az édességet, hogy visszahozzam azt az élményt. Az interneten böngésztem is a recepteket, és végül úgy döntöttem, hogy belevágok. Első próbálkozásom alatt persze volt pár nehéz pillanat: a csokoládé temperálása nem ment könnyen, és néha türelem kellett a kókuszmasszával, hogy rendesen összeálljon.
Amikor végül megdermedtek a falatkák, és beleharaptam az elsőbe, az íze pont olyan nosztalgikus volt, mint amire emlékeztem! A legjobb része az volt, hogy a család is rákapott, és pillanatok alatt elfogytak. Rájöttem, hogy igazán megéri időt szánni ezekre a kis kedvencekre – egy falatka, és mindenki újra gyerek lesz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »