Kókuszos szaloncukor recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 125 ml habtejszín
- 4 dkg házi vaníliás cukor
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és addig melegítjük, míg a keverék össze nem áll, és a kókusz fel nem szívja a nedvességet. Hűtés után kis ovális falatkákat formálunk belőle, és egy sütőpapírral borított tálcára sorakoztatjuk őket. A falatkákat a hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a csokoládét.
A csokoládé temperálásához válasszunk jó minőségű alapanyagot. Ha beoltós módszert használunk, olvasszuk meg a csoki kétharmadát mikróban vagy vízgőz felett (vigyázva, hogy ne égjen meg), majd vegyük le a hőforrásról, és adjuk hozzá a maradék csokit. Keverjük addig, míg az összes darab el nem olvad.
Alternatív módszerként felolvaszthatjuk a csokoládét 40-42 fokra, majd folyamatos keverés mellett hűtjük 30 fokig, végül 31-32 fokra melegítjük. Akármelyik módszert is választjuk, egy kis kanállal kenjünk egy-egy csokipacát a falatkák alá a sütőpapíron, hogy stabil „talpuk” legyen, és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
Amikor elkészültünk a temperálással, vegyük ki a hűtőből a falatkákat, és mártsuk őket a csokiba. Talpukkal lefelé mártsuk őket a csokiba, majd villával emeljük ki, és kocogtassuk le a felesleget. Sütőpapírral borított tálcán hagyjuk megszilárdulni a csokoládéréteget, majd ha teljesen megdermedt, már csomagolhatjuk is!
Sztori:
Gyerekkoromban mindig rajongtunk a csokis-kókuszos falatkákért, amiknek az íze egy kis boldogságsziget volt számunkra. Már régóta szerettem volna saját kezűleg elkészíteni ezt az édességet, hogy visszahozzam azt az élményt. Az interneten böngésztem is a recepteket, és végül úgy döntöttem, hogy belevágok. Első próbálkozásom alatt persze volt pár nehéz pillanat: a csokoládé temperálása nem ment könnyen, és néha türelem kellett a kókuszmasszával, hogy rendesen összeálljon.
Amikor végül megdermedtek a falatkák, és beleharaptam az elsőbe, az íze pont olyan nosztalgikus volt, mint amire emlékeztem! A legjobb része az volt, hogy a család is rákapott, és pillanatok alatt elfogytak. Rájöttem, hogy igazán megéri időt szánni ezekre a kis kedvencekre – egy falatka, és mindenki újra gyerek lesz!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »